Burse Axios

Mai jos puteti citi un fragment din email-ul trimis de diac. Bogdan Grecu in legatura cu programul “Investeste in Romania, investeste in educatie”, dezvoltat de asociatiile NEPSIS si AXIOS ale Mitropoliei noastre, in scopul de a-i ajuta pe cativa tineri din Romania sa nu abandoneze scoala.

Parohia noastra se va implica spre a sustine activ acest program. Intentionam pentru inceput sa gasim 50 de persoane care sa ofere 1€/luna  timp de 1 an spre a oferi o bursa de 50€/luna unui copil.
Doriti sa ajutati un copil din Romania cu 1€/luna spre a putea merge la scoala? Va rog sa ne contactati.

Bursieri final 15 februarie 2019

Acum un an ne propuneam sa oferim unui numar de 20 de tineri din Romania cate o bursa lunara de 50 euro. E vorba de elevi sau studenti din mediul rural, care fie vin din familii numeroase, fie sunt orfani de unul din parinti si care, fara aceasta bursa, ar trebui sa-si intrerupa studiile. 

Dupa ce au inceput sa soseasca mai multe donatii decat ne asteptam, am extins lista la 33 de persoane (in attach aveti lista). S-au mai adaugat doua fetite, Maria si Denisa Ion, care vin dintr-o familie de 5 copii, cu un tata grav bolnav si cu multe dificultati financiare, intretinuta de sora cea mare, studenta in anul 4. 
Toti cei 35 isi continua studiile in anul acesta scolar/universitar, deci ii vom ajuta si in 2020.

15 din acesti 35 de tineri au fost la Paris de pe 3 pe 9 decembrie si au participat si la Festivalul de Colinde “Nepsis Winter Festival”, la Cachan, duminica, 8 decembrie. Au invatat in 6 zile de excursie mai multe decat intr-o luna de scoala. Fara sa mai vorbim de legaturile care s-au creat intre ei si tinerii din Franta care i-au insotit si intalnit pe parcursul celor 6 zile.
https://www.facebook.com/luiza.mosteanu/videos/2744534185568462/ 

Luna aceasta (decembrie, n.n.) am trimis in Romania 2500 euro pt. 50 de pachete de Craciun pt. 50 din cei peste 5000 de copii carora pr. Dan Damaschin incearca sa le aduca un zambet de Craciun: https://www.facebook.com/GlasulVietii/.

Plus inca 4000 euro, la Husi, pt. 46 de pachete de Craciun, pt. copiii de care se ocupa asociatia “Filantropia”, sub indrumarea PS Ignatie, pe care il cunoastem bine dupa cei 2 ani in care a locuit la Mitropolie aici, in Franta.

Si astfel am folosit toti banii primiti anul acesta. Dam slava Domnului!  

Pentru a putea sa ajungel la 100 de burse in 2020, am avea nevoie de oameni care sa poata dona cate 10 euro pe luna (5 donatori inseamna o bursa lunara de 50 euro pentru un tanar).

(diac. Bogdan Grecu)