Asociația Cultuală

Context

În Franța, din punct de vedere legal, orice biserică trebuie să fie organizată ca și Asociație Cultuală.

Istoric

Misiunea de la Cachan a demarat în mai 2015 și la sfârșitul anului 2016 a avut loc întâlnirea constitutivă a asociației dar, din motive logistice, aceasta nu a fost înființată.

12 mai 2019

Va avea loc o nouă întâlnire constitutivă (întrucât a trecut suficient de mult timp pentru ca cea veche să nu mai fie valabilă), de această dată toate elementele administrative fiind rezolvate și toate condițiile împlinite pentru înființarea asociației.

Pași pentru înființarea asociației

  1. Întâlnirea constitutivă (întocmirea listei cu membrii inițiali, alegerea vicepreședintelui / trezorierului / secretarului, publicarea statutului).
  2. Depunerea dosarului la Primăria din Cachan.

De ce este nevoie de asociație?

Pentru a fi recunoscuți din punct de vedere legal. Pentru a face parte (oficial) din Asociația ce cuprinde toate parohiile ortodoxe române din Franța. Pentru a putea gera mult mai eficient finanțele (ceea ce ne va permite proiecte mult mai solide: e.g., construirea unui iconostas mobil, demararea unui fond social). Pentru a putea primi daruri financiare oficiale și a emite atestări ce atrag reduceri de impozit pentru donatori. Pentru a putea organiza mai bine elementele logistice.

Care este rolul dumneavoastră?

Ideal ar fi ca toți membrii parohiei să facă parte din asociație spre a o susține din toate punctele de vedere. Membrii vor avea drept de vot.

Ce trebuie să faceți?

Să veniți la biserică pe 12 mai. Dacă nu puteți, vă rog să-mi scrieți (pentru a întocmi o împuternicire).